Radera

Hoppa till: navigering, sök

Du kan radera en del av objekten på Folkbildningsnätet, t.ex. egna meddelanden (dvs meddelanden du fått till din privata brevlåda och kopior på de du skickat iväg), mappar du skapat själv etc. Däremot kan du inte radera t.ex. meddelanden i konferenser om du inte är konferensledare och har sådan behörighet.

Observera att om du raderar originalet till en konferens, en mapp eller en kalender så raderar du också allt som råkar finnas i konferensen etc.

Man raderar ett objekt genom att först markera det och därefter välja Ta bort under Arkiv. Om kommandot "Ta bort" inte är aktivt, dvs nedtonat beror det antingen på att du inte har behörighet att ta bort objektet eller på att objektet är låst.

OBS: Se upp så du inte råkar ha flera objekt (meddelanden etc) markerade än just de som du vill markera. Och om du har meddelandena i din Brevlåda grupperade, t.ex. efter ärende, ska du också se till att de inte är komprimerade när du ska radera meddelanden för i så fall kan du oavsiktligt råka radera alla meddelanden som tillhör en grupp eller trådning. Komprimerade grupper innebär att alla meddelanden utom det sista i en grupp döljs och detta markeras med en högerriktad pil för Mac-användare eller plus-tecken (+) för PC-användare:

Radera.jpg

Du kan lätt se om objektet är låst genom att markera det och välja Egenskaper/Hämta information under Arkiv. Nertill i det fönster som öppnas finns en ruta, Låst, som i så fall är förbockat. Klicka i rutan så låses objektet upp och stäng därefter fönstret.

Har du raderat något som du inte borde? Se: Ångra raderingar

OBS Om du får en bifogad fil som du sparar på din egen dator bör du därefter radera det meddelandet från din brevlåda på Folkbildningsnätet. Därmed bidrar du till att minska belastningen på Folkbildningsnätets server.