Soptunnan

Hoppa till: navigering, sök

Du har på ditt skrivbord en soptunna där alla objekt du raderat de senaste fyra dagarna visas.

I soptunnan visas allt som du raderar från din brevlåda, kalender, adressbok etc, liksom raderade mappar och konferenser som du själv skapat (har du råkat radera ett alias, en kopia, av en konferens någon annan skapat får du be konferensskaparen om ett nytt alias).

I soptunnan kan du hämta tillbaka meddelanden och andra objekt som du ångrar att du raderat inom fyra dagar efter raderingen. Därefter, efter denna ångratid, försvinner de för gott och går ej att återta.

Om du vill ta tillbaka t.ex. ett meddelande, markera meddelandet i din soptunna och klicka på Ångra borttagning så hamnar det på sin ursprungliga plats.

Ett annat sätt att ta tillbaka ett raderat objekt är att öppna den behållare där objektet fanns, t.ex. din Brevlåda, och välja Visa > Visa raderade objekt. Högerklicka därefter på det meddelande du vill återta och välj Ångra borttagning (därefter väljer du Visa > Dölj raderade objekt, så du slipper se de meddelanden du ville bli av med).

De meddelanden m.m. som du raderar belastar inte ditt diskutrymme på FC Folkbildning – trots att de ligger kvar i soptunnan under ångratiden. Men utrymmet frigörs inte förrän du loggat ut och in igen.


OBS: Varje gång du öppnar din Soptunna söker den efter de objekt du raderat de senaste fyra dagarna och visar dem där, oavsett var de fanns från början. Det är anledningen till att det tar några sekunder innan du ser alla raderade objekt.

Du kan inte ta bort de raderade objekten i din soptunna och det finns inte heller någon anledning att göra det. De ligger kvar under ångratiden och belastar som nämnts inte ditt diskutrymme.

Se även: Ångra raderingar