Huvudsida

Från Nätpedagogwikin
Hoppa till: navigering, sök

Välkommen till Nätpedagogwikin![redigera]

Nätpedagogwikin är en wiki som samlar förklaringar av nätpedagogiska termer samt ord och begrepp inom nätkommunikation. Du är varmt välkommen att bidra genom att skapa eller redigera artiklar.

Längsta artiklarna i antal tecken Senast skapade artiklarna Senast redigerade artiklarna

Lista alla artiklar


Om Nätpedagogwikin[redigera]

Metodhandledning[redigera]

Alla kan bidra! Du kan använda Nätpedagogwikin fritt och även bidra till materialet. Allt material är märkt med CC BY-NC 3.0. Det innebär att du kan använda allt material helt fritt så länge du talar om var du fått det ifrån och du inte använder det kommersiellt. Nätpedagogwikin är en wiki som samlar förklaringar av nätpedagogiska termer samt ord och begrepp inom nätkommunikation. För att söka efter ett uppslagsord kan du skriva det i sökrutan överst till höger på Nätpedagogwikin. Du kan också använda länken Slumpsida som finns i vänstermenyn.

För att bidra: Läs först Relevanskriterier och Att komma igång nedan. Sedan kan du lägga upp nya artiklar eller förbättra de redan påbörjade. En wikiartikel är aldrig färdig!

Produktionsbeskrivning[redigera]

Grunden till Nätpedagogwikin togs fram som ett FÖL-projekt av Västerås folkhögskola inom Folkbildningsrådets satsning FlexLär 2012. I oktober 2012 lades wikin upp, vilket innebär att alla kan delta i arbetet med wikin.

Relevanskriterier[redigera]

En artikel är relevant för Nätpedagogikwikin om artikelämnet berör:

  • ett pedagogiskt begrepp som på något sätt kombinerar pedagogik med nät, datorer, handhållna enheter eller annan modern teknik eller
  • ett begrepp som rör kommunikation och/eller samarbete mellan människor med hjälp av nät, datorer, handhållna enheter eller annan modern teknik. Begreppet bör tydligt ha relevans för lärande-, bildnings- eller utbildningssituationer eller
  • ett begrepp som rör lärande för en enskild individ med hjälp av nät, datorer, handhållna enheter eller annan modern teknik.

Att komma igång[redigera]

Denna länk kan vara till hjälp om du har frågor om redigeringen och skapandet av artiklar:

Övrig info[redigera]